Sluit menu
Home Recepten Lunch Pikante hummus met broccolikiemen

Pikante hummus met broccolikiemen

Lunch
  • 10 minuten
  • Glutenvrij

We hebben al een aantal heerlijke hummus recepten op onze website staan maar deze hormoon vriendelijke topper van Francisca van den Berg willen we ook graag met je delen! Pikante hummus van de supermarkt is namelijk makkelijk maar het is nog veel lekkerder, gezonder en goedkoper als je het zelf maakt. Top af met broccolikiemen en je krijgt weer een flinke boost!

Ingrediënten

  • 200 gr kikkererwten uit blik
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl chilivlokken of poeder
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • broccolikiemen

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
  2. Doe ze met de knoflook, citroensap, komijn poeder, chili en olijfolie in een keukenmachine. Mix alles fijn tot een puree.
  3. Mocht je het te grof vinden kun je nog een scheut water toevoegen.
  4. Proef je hummus en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout.
  5. Schep de hummus in een mooie kom en garneer eventueel met nog wat chili.
  6. Serveer bij je hummus broccolikiemen, goed voor de hormonen!

Tips

  • De hummus is 3 dagen in de koelkast te bewaren.
  • Je kan ook pikante hummus kant en klaar kopen in de supermarkt.
  • Extra lekker als je 1 rode peper 20 minuten roostert in de oven op 220 graden ipv chilipoeder. Rooster tot de peper zwartgeblakerd is en haal deze vervolgens uit de oven. Trek het vel van de peper af en verwijder de zaadlijsten. Mix deze met de kikkererwten tot een hummus. 
  • Rooster een rode paprika meteen mee als je bovenstaande tip volgt dit geeft een zacht zoete ondertoon aan je pittige hummus.

Recept van Francisca van den Berg – Hormoon gewicht expert