Sluit menu
Home Recepten Lunch YAM bruin bolletje met frisse wortelspread

YAM bruin bolletje met frisse wortelspread

Lunch
  • 45 minuten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Een glutenvrij YAM bruin bolletje is altijd een feest om van te genieten als onderdeel van de lunch. Met deze frisse wortelspread scoor je punten bij iedereen! Gemaakt van worteltjes, met een vleugje citroen én Parmezaanse kaas voor wat extra pit. Bedek jouw spread met wat schijfjes verse mango en je haalt de lente spontaan in huis!

Ingrediënten voor de spread:

  • 800 g worteltjes
  • Citroenrasp van 1 citroen en 1,5 el citroensap
  • 20 g Parmezaansekaas
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl vers gemalen peper

Bereiding:

  1. Snijd de wortels in gelijke stukken met een dikte van ongeveer 1 centimeter.
  2. Zet een steelpannetje op middelhoog vuur, voeg hier een druppeltje olijfolie aan toe en voeg wat zout toe aan het water. Door het zout in het water garen de wortels sneller en krijgen ze een diepere smaak.
  3. Na 8 minuten koken giet je ze af en laat ze even uitdampen. Liever langer dan te kort anders komt er teveel water in je spread.
  4. Doe de uitgedampte wortels in een bak en voeg de geraspte Parmezaanse kaas, citroenrasp en citroensap toe. Pak de staafmixer en mix kort totdat het de gewenste dikte en structuur heeft gekregen, Het hoeft geen zachte mousse te worden.
  5. Verdeel een gedeelte van de frisse wortelspread op een YAM bolletje en leg hier een paar plakken verse mango bovenop.
  6. Geniet ervan met een grote glimlach!

Bewaartip!

Bewaar de frisse wortelspread in een afgesloten bakje in de koelkast. De spread blijft zo’n 5 dagen goed.

YAM glutenvrij bruin bolletje met frisse wortelspread