Sluit menu
Home Recepten Lunch Zoete aardappelsoep met YAM desem sterren

Zoete aardappelsoep met YAM desem sterren

Lunch
  • 30 minuten
  • 2 personen
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Koemelkvrij
  • Tarwevrij

Een lekkere soep van zoete aardappel waar je maar 5 ingrediënten voor nodig hebt. Maak dit snelle, glutenvrije en vegan soepje als lunch of diner, lekker met YAM desem.

Tip voor de feestdagen!

Steek eens sterren of kerstboompjes uit het brood. Dan heb je meteen een super leuk voorgerecht of een soepje voor de kerstbrunch!

Ingrediënten:

  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 zoete aardappels ongeveer 600 gram
  • 2 el rode curry pasta - glutenvrij bijv. van Fair Trade
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 YAM desem boterhammen

Bereiding:

  1. Kook 600 milliliter water in een pan en voeg hier het groentebouillonblokje aan toe.
  2. Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes en voeg deze toe aan de groentebouillon.
  3. Voeg ook de currypasta en de kokosmelk toe en laat dit zo'n 15 minuten koken, totdat de zoete aardappel zacht is.
  4. Pureer de zoete aardappels en het vocht met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Snijd het desembrood in plakken. Druk er een ster of kerstboom uit met een steker. Verwarm een koekenpan met een klein beetje olie en bak de sterren en kerstbomen goudbruin.
  6. Verdeel de soep over twee kommen, voeg een klein beetje kokosmelk toe en leg een kerstfiguur op de soep. Genieten maar!

Zoete aarappelsoep met YAM desem ster