Sluit menu
Home Recepten Toetjes Bevrijdingsdag: Glutenvrij toetje rood-wit-blauw

Bevrijdingsdag: Glutenvrij toetje rood-wit-blauw

Toetjes
  • 3 personen
  • 10 minuten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Koemelkvrij

Het is Bevrijdingsdag, niet zomaar een feest om aan ons voorbij te laten gaan dit jaar. We vieren 75 jaar bevrijding, daar hoort een feestelijk toetje bij. Rood-wit- blauw met vlag en wimpel, het is feest! Met de YAM glutenvrije speculaas kun je namelijk een heel lekker toetje maken, kijk maar naar deze glaasjes. We laten jou stap voor stap zien hoe je ook zo’n lekker toetje maakt. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig!

Ingrediënten:

  • 9 YAM speculaasjes
  • 200 g blauwe bessen
  • 150 g opgeklopte (plantaardige) slagroom
  • 150 g frambozen

Bereiding:

  1. Maak de speculaasjes fijn in een boterhammenzakje met een deegroller of lege wijnfles.
  2. Verdeel het speculaaskruim over de bodempjes van de 3 glazen.
  3. Schep hier de blauwe bessen overheen, gevolgd door de opgeklopte (plantaardige) slagroom en de frambozen.
  4. Te toetjes zijn nu klaar om te serveren!

Tip!

Je kan de toetjes zo’n 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat de speculaas zacht kan worden. Daarom zijn de toetjes het lekkerste wanneer je ze gelijk serveert.

Glutenvrij toetje rood-wit-blauw