Sluit menu
Home Recepten Toetjes Chocolademousse met YAM speculaas

Chocolademousse met YAM speculaas

Toetjes
  • 10 minuten
  • 6 personen
  • Glutenvrij

Een lekker toetje voor de feestdagen of gewoon lekker voor tussendoor, deze glutenvrije chocolademousse met YAM speculaas maak je met een paar ingrediënten. Zeker met de feestdagen in zicht is dit een toetje om bij weg te dromen. De YAM speculaasjes hebben een hoofdrol en dat vinden ze leuk! Ben je niet zo gek op chocolade? Gebruik dan een keertje mango, frambozen of aardbeien. Je maakt dan een fruitige mousse, net zo lekker!

Ingrediënten:

  • 1 pakje YAM speculaasjes
  • 500 ml (plantaardige) slagroom
  • 50 g poedersuiker
  • 150 g pure chooclade
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding:

  1. Verwarm de chooclade au bain marie.
  2. Klop ondertussen de slagroom lobbig, niet helemaal stijf. Voeg wanneer de slagroom bijna lobbig is de vanille en de poedersuiker toe. Klop nog één keer door elkaar.
  3. Wanneer de choocolade helemaal is gesmolten kun je dit door de slagroom heen spatelen. Niet te lang, want dan verdwijnt de luchtigheid uit de mousse.
  4. Verkruimel 6 speculaas koekjes en verdeel ze over 6 glaasjes. Schep de chocolademousse er overheen.
  5. Zet de glaasjes minimaal een half uur in de koelkast, dat mag ook langer zijn.
  6. Steek in ieder glaasje een half speculaasje net voordat je de glaasjes chocolademousse uit gaat delen. YAM! Genieten!

Chocolademousse met YAM speculaas

Tip: Bestel YAM nu ook vers online!

Yes! Je hebt een van onze producten in je winkelwagen toegevoegd.

Bekijk winkelwagen