Sluit menu
Home Recepten Toetjes Glutenvrije Churros

Glutenvrije Churros

Toetjes
  • Glutenvrij
  • 2 personen
  • Lactosevrij
  • 30 minuten

Glutenvrije Churros om bijvoorbeeld Sinterklaas een warm welkom te geven. Heerlijk voor op pakjesdag om samen van te smullen! Maar wat zijn churros eigenlijk precies? Churros is typisch Spaans en wordt ook wel de Spaanse donut genoemd. Churros zijn eigenlijk niets anders dan gefrituurd deeg, tarwedeeg normaal gesproken. Heerlijk met poedersuiker of maak er een extra feestje van door de churros te dippen in gesmolten chocolade. YAM heeft een glutenvrije variant voor jullie gemaakt.

Ingrediënten

  • 140 gr glutenvrij meel
  • 1 el glutenvrije bakpoeder
  • 100 bruine basterdsuiker
  • 2 el geraspte citroenschil
  • 120 ongezouten boter, in stukjes
  • 1 mespunt zout
  • 1 snuf vanille essence
  • 3 geklopte eieren
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • 1 el kaneel

Benodigdheden

  • Spuitzak

Hoe maak je churros?

  1. Zeef de meel in een grote kom met het zout, bakpoeder, 2 el suiker en de citroenschil en roer dit door elkaar.
  2. Doe 350 ml gekookt water, de boter en vanille essence in een pan en verwarm dit tot alles is gesmolten. Laat het kort sudderen en zet dan de pan van het vuur. Doe de meelmix erbij en klop dit snel en stevig tot een deeg met een houten lepel tot er geen klontjes meer in zitten. Zet de pan 5 minuten in de koelkast. Mix vervolgens de eieren één voor één door het deeg. Zet het deeg 15 minuten in de koelkast. Je kunt het deeg ook afdekken en een dag in de koelkast laten staan voor morgen.
  3. Vul een grote pan met zonnebloemolie en verwarm dit tot 180 graden. Tip: gebruik een thermometer of gebruik een frituurpan. Bedek een dienblad met keukenpapier en meng de basterdsuiker en kaneel in een kommetje.
  4. Vul een spuitzak met een deel van het geruste deeg en spuit 3 strepen in de pan met olie. Je kunt het deeg in stukken knippen met een schaar. Frituur de churros tot ze goudbruin en krokant zijn, haal ze er dan uit en laat ze uitlekken op het dienblad.
  5. Bak op deze manier ook de rest van de churros en besprenkel ze vervolgens met de kaneelsuiker of poedersuiker.

Variatie tip

Smelt wat chocolade en gebruik dit als dip voor je glutenvrije churros.