Sluit menu
Home Recepten Toetjes Glutenvrije pistachetaart met honing en citroen

Glutenvrije pistachetaart met honing en citroen

Toetjes
  • Glutenvrij
  • 8 personen
  • Lactosevrij
  • 1 uur

Wil je een glutenvrij taart bakken? Maak dan deze glutenvrije pistachtaart met honing en citroen. Ook heerlijk als kerstdessert.

 

Ingrediënten voor de glutenvrije taart

  1. 4 grote eieren
  2. 75 g olijfolie
  3. 200 g honing
  4. 150 g lactosevrije yoghurt
  5. 2 tl citroensap
  6. 150 g gepelde pistachenoten
  7. 100 g kleefrijstmeel
  8. 100 g amandelmeel (of rijstemeel)
  9. 1 tl baksoda
  10. 2 tl bakpoeder
  11. ½ tl zout

Ingrediënten voor de frosting

  1. 100 g lactosevrije slagroom
  2. 1 el agavesuiker
  3. 100 g lactosevrije roomkaas
  4. 1 citroen (rasp)
  5. 25 g pistachenoten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Mix de eieren samen met de olijfolie en de honing gedurende een minuut of 10, totdat er een romige substantie ontstaat. Voeg de lactosevrije yoghurt en het citroensap toe en meng goed.
  • Doe vervolgens de pistachenoten in de keukenmachine en vermaal deze tot een fijn meel.
  • Doe het pistachemeel samen met het kleefrijstmeel en het amandelmeel in een kom en voeg de baksoda, het bakpoeder en het zout toe.
  • Spatel het meel door het eiermengsel. Meng goed. Doe het deeg in een ingevette taartvorm en schuif deze in de oven voor ongeveer 40 minuten.
  • Maak intussen de frosting. Klop de slagroom met de agavesuiker met een mixer stijf. Voeg op het laatst de roomkaas toe. Zet de mixer uit en voeg driekwart van de geraspte citroenschil toe. Hak de pistachenoten iets kleiner en bewaar deze voor de garnering van de taart.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.
  • Bestrijk de taart, wanneer hij is afgekoeld, met de frosting en strooi er de gemalen pistachenootjes overheen en de rest van de citroenrasp.

Bron: De Gluut van Pauline Kalkhove