Sluit menu
Home Recepten Toetjes Power broodpudding

Power broodpudding

Toetjes
  • 40 minuten
  • 4 - 6 personen
  • Glutenvrij

Power broodpudding is een heerlijk broodpudding recept en ideaal om restjes oud brood in te verwerken. Maak je broodpudding naar eigen wens op smaak. Dit kan al heel gemakkelijk met ingrediënten uit je voorraadkast, denk bijvoorbeeld aan eieren, fruit, vanille essence, enzovoort.

Ingrediënten

  • kleine ovenschaal
  • kokosolie
  • 4 YAM glutenvrije rozijnen boterhammen
  • 2 appels
  • pindakaas
  • 240 ml plantaardige melk
  • 1 tl vanille essence
  • kaneel
  • 1 ei

Bereidingswijze broodpudding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine ovenschaal in met kokosolie.
  2. Rooster de rozijnen boterhammen, besmeer ze aan één kant met kokosolie en aan de andere kant met pindakaas.
  3. Snij de boterhammen in kwarten en was de appels en schil ze in partjes.
  4. Bekleed de ovenschaal met twee boterhammen (met de olie kant naar beneden).
  5. Leg hierop de helft van de partjes appel en bestrooi met kaneel.
  6. Vervolgens gaan de laatste 2 boterhammen erop met daarop de appelstukjes en verdeel hierover ook kaneel.
  7. Klop in een kommetje de melk, het ei en de vanille essence door elkaar en giet dit mengsel over de ingrediënten in de ovenschaal.
  8. Plaats de schaal voor 20 tot 30 minuten in de oven en klaar is je glutenvrije broodpudding!
  9. Nodig je vrienden uit (want dit gerecht is best machtig) en eet smakelijk!

Tip

Serveer met een bolletje ijs, sojaroom of vanillesaus!