Sluit menu
Home Recepten Gebak Glutenvrije vanillesaus

Glutenvrije vanillesaus

Gebak
  • 20 minuten
  • Glutenvrij

Een echte klassieker: vanillesaus! Vol en romig van smaak, past echt perfect bij appelgebak of onze glutenvrije oliebollen. De saus is super makkelijk zelf te maken. Heb jij het al eens geprobeerd?

Ingrediƫnten

  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje of vanille-extract

Bereiding

  1. Haal met een mesje het merg uit het vanillestokje. Doe het samen met de slagroom in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook.
  2. Vervolgens laat je het 8 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
  3. Klop de eierdooiers samen met de suiker luchtig en romig. Roer dit mengsel langzaam in het pannetje tot het geheel zichtbaar indikt.
  4. Zorg ervoor dat je de saus niet laat koken. Dan gaan de eieren stollen en krijg je klonten in de saus.
  5. De saus is klaar om warm of koud te serveren over je oliebollen of feestbrood!

Serveertip

  • De saus blijft ongeveer 3 dagen goed in de koelkast. Heb je weinig tijd? Maak de saus een dag van te voren alvast klaar!