Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Brute Bietenburger

Brute Bietenburger

Hoofdgerecht
  • Glutenvrij
  • 4 personen
  • 45 minuten

Speciaal voor de vaders en mannen die houden van het echte werk, het Brute Bietenburger recept! Deze smaaksensatie zal de pupillen verrassen. Een heerlijke burger gemaakt van bietjes in combinatie met geitenkaas. Geserveerd op de bruine glutenvrije bolletjes van YAM om het feest compleet te maken. Verrassend en makkelijk om te maken! Ga jij de uitdaging aan?

Ingrediënten

  • 4 YAM bruine bolletjes
  • 2 grote rode bieten gekookt
  • 125 gr glutenvrije havermout of havermeel
  • 100 gr geitenkaas
  • 1 knoflookteentje
  • enkele blaadjes verse peterselie
  • 1 ei
  • 1 klein uitje
  • 1 tl olijfolie
  • een halve avocado
  • enkele blaadjes sla
  • peper en zout naar wens

Hoe maak je de bietenburger?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Hier bakken we zo meteen de bruine bolletjes in af.
  2. Snijd de bieten in stukjes en maak deze samen met de ui, knoflook, havermout, het ei en de olijfolie fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  3. Voeg vervolgens de geitenkaas toe en breng dit alles op smaak met wat peper en zout.
  4. Zet jouw kleurrijke mengsel een halfuurtje in de koelkast zodat de havermout het vocht kan opnemen uit de bieten.
  5. Pak de bruine bolletjes erbij, maak ze nat met je vingertoppen en schuif ze voor 10 minuten de oven in om een échte hamburgersensatie te creëren.
  6. Maak vervolgens vier ballen van het bietenmengsel en verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Plaats de ballen in pan en druk ze aan met de onderkant van een spatel of lepel zodat er échte burgers ontstaan.
  7. Bak deze Robuuste Rakkers goudbruin.
  8. Snijd de broodjes open. Beleg deze eerst met een blad sla, plaats daarop de hamburger en top deze af met enkele reepjes avocado.
  9. Serveer deze Brute Bietenburgers direct en geniet!

Gemaakt door: Marike van Oh My Pie