Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Burger XXL toren

Burger XXL toren

Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • Glutenvrij

Het recept voor deze XXL burger is een echte Amerikaanse klassieker, beter bekend als Sloppy Joe. Nodig al je vrienden uit voor een vriendenavond en luidt het weekend in met deze verrukkelijke XXL burger voor de échte stevige trek! Super simpel om te maken maar oh-zo lekker!

Ingrediënten voor de saus (voor 4 broodjes)

  • 350 gram rundergehakt of kippengehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • 200 gr bbq-saus (Remia heeft een bbq-saus wat volgens het livaad glutenvrij is)
  • 175 gr tomatenketchup
  • 87 gram water
  • 1½ el glutenvrije worcestersaus van het merk Biona Organic

Ingrediënten voor garnering

  • plakjes kaas
  • augurk, in plakjes gesneden
  • blaadjes sla
  • YAM brood

Bereiding

  1. Bak in een braadpan het gehakt tot het vet eruit komt
  2. Schep het gehakt uit de pan op een bord, maar laat het vet in de pan
  3. Gebruik het vet van het gehakt om de ui en de knoflook te fruiten en voeg vervolgens het weer gehakt toe
  4. Wanneer het gehakt voldoende bruin is voeg je de andere ingrediënten toe
  5. Roer alles goed door elkaar tot een saus en breng dit kort aan de kook
  6. Zodra het kookt zet je het vuur laag zodat het licht blijft pruttelen en laat het geheel indikken voor ongeveer 20 minuten
  7. Beleg het glutenvrije brood met sla en komkommer en daarop een plak kaas
  8. Schep wat gehakt mengsel op de kaas en top dit af met een broodje
  9. Klaar smullen maar!

Tip

Maak de burger lactosevrij door de kaas weg te laten.