Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Crispy gehaktballetjes gevuld met mozzarella

Crispy gehaktballetjes gevuld met mozzarella

Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • Glutenvrij

Heb je restjes brood? Een goed excuus om met de kruim deze heerlijke glutenvrije gehaktballetjes gevuld met mozzarella te maken! Super als tapas hapjes, op een YAM broodje of met glutenvrije pasta.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr gehakt half om half
  • 1 teen geperste knoflook (of 1 tl verse gehakte knoflook uit een potje)
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 el oregano
  • 1 ei
  • 50 gr YAM broodkruim (2 handjes)
  • 1 zakje mini mozzarella bolletjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Meng in een grote kom het gehakt, knoflook. kruiden, ei en broodkruim tot één samenhangend geheel.
  2. Rol balletjes van het gehakt mengsel.
  3. Duw met je vinger in elk gehaktballetje en plaats er een mozzarellabolletje in.
  4. Vouw de gehaktballetjes weer dicht en rol er een mooi balletje van. Zorg dat alle randen goed dicht zijn zodat de mozzarella bij het bakker er niet uit loopt.
  5. Verwarm in een (koeken)pan de olijfolie en bak de balletjes rondom bruin.
  6. Bak de balletjes 20 minuten rustig.

Tips

  • Verdubbel het recept en bewaar wat in de vriezer voor een andere keer. 
  • Ook te maken in een slowcooker 
  • Ook te maken in de oven, bak ze in 25 minuten gaar op 180 graden. 
  • Lekker met pasta en tomatensaus of met groenten en pindasaus. 
  • Bak de gehaktballetjes niet te lang door dan worden ze droog. 
  • Voor echt sappige gehaktballetjes is het lekker om ze een tijdje in veel tomatensaus te stoven zodat de sappen helemaal intrekken.
  • Waarom half om half gehakt? Dat is is minder droog.
  • Voeg 1 el mosterd of 1 el ketjap toe voor wat meer pit 
  • Voeg een uitje toe