Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Gerookte kip met rijst en lente-ui poké bowl

Gerookte kip met rijst en lente-ui poké bowl

Hoofdgerecht
  • 20 minuten
  • Glutenvrij

Poké bowl is makkelijk te maken zoals je het zelf lekker vindt, je kunt het met een heleboel ingrediënten maken of simpel houden. Wat zijn jou favoriete ingrediënten voor in een poké bowl?

Ingrediënten voor 2 Poké bowls

  • 250 gr gerookte kip, in blokjes
  • 2 el sojasaus (let op dat deze wel glutenvrij is)
  • 2 el rijstazijn
  • 1 lente-ui, gesneden
  • gesneden 1 mango, in blokjes
  • 1 avocado, in plakjes
  • 200 gr sushi rijst voor 2 kommen
  • Een paar blaadjes koriander, gehakt
  • 2 tl sesamzaadjes

Bereiding

  1. Doe de gerookte kip, sojasaus en sesamzaadjes in een schaaltje en roer dit goed door elkaar zodat de marinade goed in de kip kan trekken
  2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Voeg als de rijst gaar is de rijstazijn toe om het extra op smaak te brengen. Laat dit afkoelen.
  3. Verdeel de rijst in 2 kommen en schep het kipmengsel erover. Garneer vervolgens met de avocado, mango, lente-ui en voor de finishing touch: sesamzaadjes en koriander.

Tips

  • Je kunt de saus pittiger te maken door chili toe te voegen 
  • Vervang de zwarte/witte sesamzaadjes door groene sesamzaadjes met wasabi smaak!
  • Vervang de rijst voor noodles als je dit lekkerder vindt.
  • Voeg Yam brood croutons toe voor een lekkere crispy bite.

Klik hier voor een heerlijk zalm poké bowl recept.