Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Glutenvrije kastanjesoep recept

Glutenvrije kastanjesoep recept

Hoofdgerecht
  • 30 minuten
  • 4 personen
  • Glutenvrij

Wil je glutenvrij koken en heb je op herfstachtige dagen ook zoveel behoefte aan een heerlijke warme (glutenvrije) soep? Pauline Kalkhove van het kookboek ‘De Gluut’ heeft deze heerlijke glutenvrije soep voor jullie uitgezocht. Met dit recept maak je een heerlijk verse kastanjesoep van kastanjes in combinatie met pastinaak en shiitake.

glutenvrije kastanjesoep

Ingrediënten

  • 500 g gepofte/gekookte kastanjes
  • 1 flinke ui of 2 kleine uitjes
  • 3 pastinaken
  • 3 flinke knoflooktenen
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 250 g shiitakes
  • klont (plantaardige) boter
  • zout en peper
  • beetje citroensap

Bereiding glutenvrije soep

  1. Voeg de kastanjes met de ui, één pastinaak en één knoflookteentje bij de bouillon en laat gedurende een half uurtje zachtjes koken. Pureer de soep daarna met een staafmixer.
  2. Snijd de overgebleven pastinaken en de shiitakes in heel dunne reepjes en bak ze in een flinke klont (plantaardige) boter. Breng goed op smaak met zout en peper.
  3. Hak de resterende knoflookteentjes fijn en voeg deze aan het einde van de bereiding toe. Bak kort mee.
  4. Serveer de soep met een beetje citroensap en garneer met de reepjes pastinaak, knoflook en de paddenstoelen.