Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Kikkererwtensalade

Kikkererwtensalade

Hoofdgerecht
  • 30 min
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Geroosterde kikkererwten met wat kruiden zijn heerlijk om te eten als snack. Maar je kan ze ook prima in een salade doen zodat je een voedzame maaltijd hebt. 

Klik hier voor het recept om geroosterde kikkererwten te maken.

Ingrediënten voor 2 goed gevulde borden

  • 200 gr blik kikkererwten
  • 1 avocado’s, ontpit en in plakjes
  • 1 halve rode kool, gesneden
  • een kwart komkommer, geschild en in blokjes
  • sla soort naar eigen smaak
  • cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Eventueel: yoghurt als dressing
  • Verse kruiden naar wens, zoals bijv cress, basilicum of munt, gehakt

  1. Eigenlijk is het heel simpel als je alle ingrediënten in stukjes hebt gesneden.
  2. Verdeel alles over 2 borden en je bent al klaar, dit is de mooie versie!
  3. Voor een makkelijkere manier van eten (iets minder mooi om te zien) meng je eerst alle ingrediënten in een grote kom en schep je dat op de borden.

Tips

  • Serveer er warm getoast YAM brood bij.
  • Strooi vers geraspte parmezaanse kaas over de salade.
  • Voeg zwarte olijven toe
  • Voeg feta en mango stukjes toe
  • gebruik (gekookte) pompoen ipv kikkererwten