Sluit menu
Home Recepten Gebak Verleidelijke frambozen-ontbijtmuffins

Verleidelijke frambozen-ontbijtmuffins

Gebak
  • 20 minuten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Eigenlijk heb ik (Marike van Oh my pie! altijd een haat-liefdeverhouding met muffins. Op de één of andere manier lukken deze rakkers bij mij niet altijd. Dit recept bracht daar verandering in. Deze fruitige ontbijtmuffins zijn een cadeautje om de dag mee te beginnen!

Ingrediënten voor 6 ontbijtmuffins

  • Kokosolie om in te vetten
  • 2 eieren
  • 100 g tijgernotenmeel extra fijn
  • 25 g tapiocameel
  • 2 el kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 g kokosyoghurt
  • 50 g ahornsiroop
  • 1 el rauwe cacao
  • Rasp en sap van ½ citroen
  • 100 g frambozen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de muffinvormpjes in met wat kokosolie.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de cacao, citroenrasp en de frambozen, in een mengkom en maak deze fijn met een foodprocessor zodat er een glad beslag ontstaat.
  3. Wanneer het beslag te dik is, kun je nog wat kokosyoghurt toevoegen. Let wel op, het beslag moet redelijk stevig zijn, anders blijven de muffins na het bakken te nat.
  4. Doe de helft van het beslag in een andere mengkom en spatel hier de cacao doorheen.
  5. Roer de citroenrasp door het beslag zonder de cacao.
  6. Vul de muffinvormpjes met het beslag en versier de muffins met de frambozen. Bak deze in zo’n 20 minuten goudbruin. Haal de muffins eruit, en laat ze buiten de oven afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Wat heb je nodig voor dit recept?

Oven, 6 muffinvormpjes, mengkom 2x, spatel en een foodprocessor