Sluit menu
Home Recepten Hoofdgerecht Vlaams stoofvlees met glutenvrij bier

Vlaams stoofvlees met glutenvrij bier

Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • Glutenvrij
  • +/- 3,5 uur

In België is dit recept voor Vlaams stoofvlees met bier een klassiek gerecht dat gegeten wordt met frieten. Vind hier een glutenvrije variant van het recept door gebruik te maken van glutenvrij bier.

Ingrediënten

  • 700 gr riblappen (rundvlees)
  • 2 uien
  • 1 flesje bruin bier glutenvrij (Brunehaut Triple Bio of Slaapmutske Dubbel Glutenvrij)
  • 1 flinke eetlepel appelstroop
  • 1 glutenvrije bruine YAM boterham
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 kruidnagel
  • verse tijm
  • mosterd
  • klontje boter
  • peper & zout

Hoe maak je het Vlaams stoofvlees?

  1. Snijd het rundvlees in blokjes van 2-3 cm.
  2. Breng het vlees op smaak met peper en zout en bak het dan in boter in een koekenpan.
  3. Het gaat erom het vlees dicht te schroeien en aan de buitenkant bruin te bakken, dit duurt niet langer dan 5 of 10 minuten.
  4. Snijd de uien, pak een stoofpan en bak hierin de uien in een klontje boter. Als de uien glazig worden kan het vlees erbij.
  5. Maak een pakketje van de laurierblaadjes en tijm en bindt het vast met een stukje keuken touw.
  6. Prik een kruidnagel in het laurierblad. Doe dat bij de uien en het vlees en voeg dan het flesje bier toe.
  7. Voeg ook een flinke eetlepel appelstroop toe. Roer alles goed door elkaar en laat het aan de kook komen.
  8. Draai daarna het vuur lager en neem een bruine (glutenvrije) boterham en smeer die dik in met mosterd.
  9. Leg de boterham dan met de mosterd op het vlees en laat alles rustig stoven op een zacht vuurtje.
  10. Het deksel hoeft het eerste uur nog niet op de pan om de saus mooi te laten indikken. Roer wel af en toe in de pan.
  11. Als de saus voldoende is ingedikt doe je het deksel op de pan.
  12. In totaal mag het stoofvlees zeker 2,5 uur stoven. Eventueel voeg je nog naar smaak een klein scheutje azijn en peper of zout toe.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met de Gezonde kok.