Sluit menu
Home Recepten Lunch YAM bolletje gevuld met ei

YAM bolletje gevuld met ei

Lunch
  • 15 minuten
  • Glutenvrij
  • 1 persoon

Een perfecte lunch voor rond de paasdagen! Of wat dacht je van een stevig ontbijt op een luie zondag. Een broodje gevuld met ei is niet alleen lekker, maar ook in slechts 15 minuten klaar. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, waaronder onze heerlijke YAM bolletjes!

Ingrediënten

  • 1 YAM bolletje
  • 1 Plakje spek of ham
  • 1 Ei
  • Geraspte kaas
  • Een takje peterselie of dille

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de bovenkant van het bolletje eraf en hol het bolletje uit.
  3. Leg het plakje spek of zalm erin en breek het ei erboven.
  4. Strooi wat geraspte kaas op het ei.
  5. Snijd het takje peterselie of dille klein en strooi het in het broodje.
  6. Leg het broodje en dekseltje op een ovenplaat met bakpapier.
  7. Bak het circa 15 minuten in de oven, zodat het eiwit gestold is.

Tips

  • Kleurt het broodje te snel bruin? Leg er wat aluminiumfolie overheen, dan stolt het eiwit nog wel verder.
  • Leg voor het serveren het dekseltje speels tegen het bolletje aan.

Voor meer inspiratie bekijk ons overzicht met belegrecepten.