Sluit menu
Home Recepten Gebak Zelfgemaakte chocoladesaus

Zelfgemaakte chocoladesaus

Gebak
  • 15 minuten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij

Chocolade, de guilty pleasure van bijna iedereen. Maar je hoeft je niet guilty te voelen, met dit recept maak jij een “gezonde” zelfgemaakte chocoladesaus. Voor bij een brownie, door de vla of bij een oliebol. De saus is zo klaar, voor je het weet zit je weer lekker bij de kachel onder een dekentje!

Ingrediënten

  • 50 gr dadels (10 min geweekt in lauw water)
  • 150 ml sojamelk
  • 2 el cacaopoeder

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus.
  2. Schenk de saus in een pannetje en warm het even op. Let op dat het niet aan de kook raakt.
  3. De zelfgemaakte chocoladesaus is klaar, smullen maar!

Serveertip

  • Extra lekker met bananenijs! Heel gemakkelijk zelf te maken met slechts drie 3 ingrediënten. Snijd 3 bananen in stukjes. Mix het in een blender met 2 ijsblokjes. Zet het vervolgens kort in de vriezer om het ijs op te laten stijven. Ten slotte garneer je het met wat kokosrasp! De perfecte combi met een YAM oliebol én de heerlijke chocoladesaus.