Sluit menu
Home Recepten Gebak Zomerse glutenvrije muffin topping

Zomerse glutenvrije muffin topping

Gebak
  • 15 minuten
  • Glutenvrij

Een YAM muffin is nog lekkerder met zomerse topping! Een zelfgemaakte glutenvrije aardbeien botercrème dient hier perfect voor. Het smaakt heerlijk én ziet er heerlijk uit. Ben jij al klaar voor een zomers feestje? Aan de bak en het zonnetje gaat vanzelf schijnen!

Ingrediënten

  • YAM muffins
  • 230 gr ongezouten roomboter
  • 380 gr gezeefd poedersuiker
  • 125 gr (Hollandse) aardbeien
  • Gekleurde sprinkles

Bereiding

  1. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is.
  2. Snijd de aardbeien in fijne stukjes.
  3. Klop met de mixer de roomboter zacht in een beslagkom.
  4. Voeg twee derde van poedersuiker in delen toe aan de roomboter en mix het tot een geheel.
  5. Meng vervolgens de helft van de aardbeien door het botermengsel.
  6. Mix nu de rest van de poedersuiker erdoor tot een gladde crème.
  7. Voeg eventueel nog wat aardbeien toe als de crème te dik is.
  8. Spuit de glutenvrije botercrème met een spuitzak in een mooie vorm op de YAM muffins.
  9. Versier de muffin met gekleurde sprinkles en wat overgebleven stukjes aardbei.

Tips

  • Voeg meer poedersuiker toe als het mengsel te dun is.
  • De aardbeien botercrème blijft 3 dagen goed in de koelkast, mits luchtdicht verpakt.
  • Bewaar je versierde cupcakes buiten de koelkast anders wordt de botercrème hard
  • Ook lekker met ander seizoensfruit!

We inspireren je graag met nog meer recepten voor glutenvrij gebak.